Outplacement voor ervaren werknemers

Prettig kennis te maken

Outplacement overkomt u niet elke dag. Daarom is het belangrijk om u goed te oriënteren en tijd te nemen om advies in te winnen. U kunt altijd ons centrale nummer 085-30 35 317 bellen. Een van onze medewerkers staat u graag te woord met uw eerste vragen over onze werkwijze, looptijd, tarief en resultaten. Wilt u kennismaken met een coach dan maken we een terugbelverzoek of plannen direct de kennismaking in.  

50+ Carrière ook in uw regio.

50+ Carrière kent als geen ander outplacementbureau de mogelijkheden van 50+ werknemers op de arbeidsmarkt. Al vanaf 2004 zetten de coaches van 50+ Carrière zich gepassioneerd voor in voor ervaren werknemers.

Onze loopbaanoaches hebben zelf een sterk regionaal netwerk en kennen de arbeidsmarkt. Ze zijn zelf ook 50+.  Voor het profiel van uw coach en zijn/haar referenties, klik op uw regio op de kaart van Nederland. 

Het succes van de ervaring

De outplacementbegeleiding van ervaren werknemers door 50+ Carrière is ook in tijden van corona nog steeds succesvol. We zien dat werkgevers de door u geboden ervaring extra waarderen. Coaching tijdens corona gaat dus onverminderd door. Op afstand en/of via videobellen, net als het behalen van resultaten voor u.

Zie hieronder onze werkwijze in vijf stappen, tarief en doorlooptijd. 

0
Klanttevredenheid
1

Kennismaken met uw coach

In het persoonlijke kennismakingsgesprek met uw coach bespreekt u uw situatie en wat uw wensen, behoefte en verwachtingen zijn. We maken voor u een plan op maat.

U krijgt een goed beeld van onze persoonlijke begeleiding. Onze coaching vindt op kantoor plaats met gepaste afstand, maar kan deels ook online. Daarnaast kunt u deelnemen aan de workshops Netwerken naar werk met Linkedin en Solliciteren anno 2021.

U ontvangt bij de start van uw traject uw werkmap met informatie en oefeningen en krijgt toegang tot uw digitale loopbaanomgeving die 100% AVG-proof is. 

Image
2

Uw zelfvertrouwen

Wanneer u in onmin bent vertrokken, kan dat u blijven hinderen. Daar gaan we eerst mee aan de slag aan de hand van de eerste oefeningen uit de 50+ Carrière van werk naar werkmap. We rechten de rug en kijken met u naar de toekomst. 

We kijken we met u naar uw mogelijkheden. We halen uw successen en kwaliteiten naar boven als basis om uw loopbaanvervolg richting te geven. U krijgt meer vertrouwen. 

Er kunnen bij u soms onbewuste overtuigingen zijn die belemmerend werken, zoals 'ik ben te oud', of 'wie zit er nog op mij te wachten'.  Daar zetten we een streep doorheen, want ervaren werknemers hebben een plus op de arbeidsmarkt.    

Image
3

Focus met een kansrijke zoekrichting

De bepaling van uw zoekrichting is essentieel om aan het werk te komen en te blijven. Hoe meer focus, hoe beter. U komt eerder in gesprek met de juiste werkgever. 'Breed' de markt op gaan, heeft weinig zin. 

We kijken naar wat u kan, uw competenties en vaardigheden en wat u geleerd heeft. Tevens krijgen we inzicht in waar mogelijke ‘stressfactoren’ kunnen optreden. We benoemen de “loopbaanwaarden”. “Wat wil ik?” en “Wat past bij mij?” en bespreken de te nemen stappen.

De zoekrichting is pas compleet als er goed gekeken is naar de arbeidsmarkt. Welke mogelijkheden zijn er voor u? De zoekrichtingsfase eindigt met het opmaken van het persoonlijke zoekprofiel en deze kunnen verwoorden in de 'Elevator Pitch'. 

Image
4

Arbeidsmarktbenadering en netwerken

Zodra de zoekrichting duidelijk is, starten we met de arbeidsmarktbenadering. De begeleiding is erop gericht om netwerk- en sollicitatiegesprekken voor te bereiden, te voeren en te evalueren. 

In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel dat u zorgt dat relevante mensen u kennen en u een baan 'gunnen'. U zult aangenaam verrast worden over de kracht van uw eigen netwerk. 

We ondersteunen met het opstellen van uw CV, Linkedin-profiel en motivatiebrief.

Sollicitaties bereiden we voor zodat u vol vertrouwen het gesprek in gaat. 

U kunt deelnemen aan een aantal workshops:

Workshop netwerken naar werk m.b.v Linkedin

  • De Elevator Pitch, hoe en aan wie maak ik duidelijk wat ik zoek?
  • Linkedin; uw profiel, uw contacten, vinden en gevonden worden.

Workshop Solliciteren anno 2021

  • Het digitale selectieproces. Hoe lezen 'robots' uw CV?
  • Online solliciteren, do's en don'ts.
Image
5

Resultaat en Borging

Iedereen die wil, komt aan het werk. En wanneer u weer aan het werk bent, houden we contact om uw nieuwe baan te bestendigen. 

Doorlooptijd en tarieven

De kosten van een maatwerktraject worden bepaald door uw begeleidingsvraag en beschikbare budget. We hanteren een bandbreedte van €1.500,- tot €4.500,- met baangarantie excl. btw.  De gemiddelde doorlooptijd van een traject is vier tot zes maanden. Maar alles wat we doen is maatwerk. We nodigen u graag uit om kennis te komen maken. Dan kunnen we met u de intensiteit en doorlooptijd bepalen. 

Voorkom BTW en extra loonbelasting. Als u besluit uw transitievergoeding aan uzelf uit te laten keren om vervolgens later te beslissen over een van-werk-naar-werk traject, doet u uzelf te kort. U betaalt onnodig veel loonbelasting over uw transitievergoeding en ook nog BTW over uw traject. Uw werkgever had de 21% BTW kunnen verrekenen.