Outplacement voor ervaren werknemers

Waarom 50+ Carrière?

50+ Carrière kent de mogelijkheden van ervaren werknemers. Al onze trajecten zijn individueel en met 100% aandacht van uw persoonlijke loopbaancoach, toegesneden op uw situatie.

50+ Carrière bestaat uit een landelijk netwerk van 25 gecertificeerde coaches. U kunt op uw regio klikken voor het profiel en referenties van onze coaches.

Onze coaches hebben een sterk regionaal netwerk en kennen de arbeidsmarkt. Ze zijn zeer ervaren (zelf 50+) en kunnen met u de kracht van uw ervaring inzetten. 

Naast loopbaanbegeleiding geeft 50+ Carrière ook advies en trainingen aan organisaties om de arbeidsmarktpositie en mobiliteit van ervaren werknemers verder te verbeteren. 

Onze werkwijze in vijf stappen

1

Vrijblijvend kennismaken

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek met uw coach bespreekt u wat uw wensen en verwachtingen zijn. Met uw coach krijgt u een beeld van uw traject en een plan van aanpak
0
Cliënten beoordelen ons met een
2

Vertrouwen in uw eigen kunnen

 • In de eerste fase kijken we met u naar alle mogelijkheden. We halen successen uit het verleden en uw kwaliteiten naar boven als basis om op voort te bouwen. 
 • We staan stil bij de perceptie en kracht van ervaring op de werkvloer en in de maatschappij. 
 • Er kunnen bij u innerlijke (soms onbewuste) overtuigingen zijn die belemmerend werken.  Deze gaan we te lijf voordat u de arbeidsmarkt opgaat. 
Image
Image
3

Focus met een kansrijke zoekrichting

De bepaling van uw zoekrichting is essentieel om aan het werk te komen en te blijven. Hoe meer focus, hoe beter. 'Breed' de markt ingaan heeft geen zin.

We kijken naar wat u kan, uw competenties en vaardigheden en wat u geleerd heeft. Tevens krijgen we inzicht in waar mogelijke ‘stressfactoren’ kunnen optreden. We benoemen de “loopbaanwaarden”. “Wat wil ik?” en “Wat past bij mij?” en bespreken de te nemen stappen.

De zoekrichting is pas compleet als er goed gekeken is naar de arbeidsmarkt. Welke mogelijkheden zijn er voor u?

De zoekrichtingsfase eindigt met het opmaken van het persoonlijke zoekprofiel en deze kunnen verwoorden in de 'Elevator Pitch'. 

4

Arbeidsmarktbenadering en netwerk

 • Zodra de zoekrichting duidelijk is, starten we met de arbeidsmarktbenadering. De begeleiding is erop gericht om netwerk- en sollicitatiegesprekken voor te bereiden, te voeren en te evalueren. 
 • In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel dat u zorgt dat relevante mensen u kennen en u een baan 'gunnen'. U zult aangenaam verrast worden over de kracht van uw eigen netwerk. 
 • We ondersteunen met het opstellen van uw CV, Linkedin-profiel en motivatiebrief.
 • We sporen relevante netwerken op en bouwen deze uit.
 • U kunt deelnemen aan de workshop Linkedin.
Image

Workshop Linkedin

Organisaties werven werknemers bij voorkeur via-via. Ook uw zoektocht loopt via mensen die u op een baan kunnen attenderen, mits ze u kunnen vinden en weten waar u naar op zoek bent. 

Onderwerpen:

 • Het nut van netwerken: waar vind ik mijn contacten en netwerken, hoe moet ik er mee aan de slag en wat levert het mij op? Wat kan het netwerk van mijn contacten voor me betekenen? Hoe voer ik een goed netwerkgesprek?
 • De Elevator Pitch, hoe maak ik duidelijk wat ik zoek?
 • Linkedin, opmaken van duidelijk profiel, vinden en uitbouwen van hoeveelheid contacten, zelf vinden en gevonden worden door het gebruik van de juiste zoekwoorden.
Image

5) Resultaat en Borging

Wanneer u weer aan het werk bent, houden we contact om uw nieuwe baan te bestendigen en voor uw en ons netwerk.

Iedereen die wil, komt aan het werk. Honderden werknemers zijn door 50+ Carrière naar volle tevredenheid naar een nieuwe passende baan begeleid.

Investering traject op maat

 • De kosten van een traject worden bepaald door uw begeleidingsvraag en het beschikbare budget. Neem gerust contact met ons op en laat u zich door ons persoonlijk adviseren. 
 • Ons plan van aanpak en werkwijze kunt u downloaden: outplacement werkwijze.
 • Voorkom BTW en extra loonbelasting. Als u besluit uw transitievergoeding aan uzelf uit te laten keren om vervolgens later te beslissen over een van-werk-naar-werk traject, doet u uzelf te kort. U betaalt loonbelasting over uw transitievergoeding en BTW over uw traject. Uw werkgever had de 21% BTW kunnen verrekenen.