Outplacement voor ervaren werknemers

Waarom juist nu 50+ Carrière?

Outplacement van ervaren werknemers lijkt in tijden van corona onveranderd goed te lukken. Werkgevers waarderen de geboden ervaring, aangezien inwerken of aansturen van minder ervaren krachten op afstand lastig is. Dus neem contact met ons op. We zijn voor ervaren werknemers nog altijd succesvol. En dat geeft vertrouwen.

Door onze 100% individuele aanpak krijgt u als ervaren werknemer alle aandacht. We gaan in op uw vragen en twijfels. Denk daarbij aan de persoonlijke manier van coachen, op kantoor met gepaste afstand of anders video of wandelen. We helpen ook steeds meer mensen een switch te maken naar andere branches. 

Coaching tijdens corona gaat dus onverminderd door, net als het behalen van resultaat voor u. 

Een vestiging bij u in de buurt

Onze 25 coaches hebben zelf een sterk regionaal netwerk en kennen de arbeidsmarkt. Ze zijn zelf ook 50+ en hebben de nodige ervaring. 

Voor het profiel van uw coach en zijn/haar referenties, klik op uw regio op het kaartje. 

50+ Carrière, sinds 2004

50+ Carrière kent als geen ander outplacementbureau de mogelijkheden van ervaren (50+) werknemers op de arbeidsmarkt. Al vanaf 2004 zetten onze coaches zich bij ontslag of boventalligheid gepassioneerd voor u in.

We zijn een landelijk werkende organisatie met het hoofdkantoor in Amsterdam en 25 regionaal gevestigde coaches. Naast outplacement hebben we ook expertise in loopbaancoaching en duurzame inzetbaarheid voor ervaren werknemers.

Voor advies op maat

Onze werkwijze in vijf stappen

1

Vrijblijvend kennismaken

In het persoonlijke kennismakingsgesprek met uw coach bespreekt u uw situatie en wat uw wensen, behoefte en verwachtingen zijn. Wij laten zien hoe we werken en u aan het werk helpen. Op verzoek maken we een plan op maat. 

0
Cliënten beoordelen ons met een
2

Vertrouwen in uw eigen kunnen

 • In de eerste fase kijken we met u naar uw mogelijkheden. We halen uw successen uit het verleden en uw kwaliteiten naar boven als basis om uw loopbaanvervolg richting te geven. 
 • Wanneer u met ruzie bent vertrokken, kan dat u blijven hinderen. We geven het verleden een plekje en kijken vervolgens met u naar de toekomst. 
 • Er kunnen bij u soms onbewuste overtuigingen zijn die belemmerend werken, zoals 'ik ben te oud', of 'wie zit er nog op mij te wachten'.  Deze poetsen we weg voordat u de arbeidsmarkt opgaat, want ervaren werknemers hebben een streepje voor.   
Image
3

Focus met een kansrijke zoekrichting

De bepaling van uw zoekrichting is essentieel om aan het werk te komen en te blijven. Hoe meer focus, hoe beter. U komt eerder in gesprek met de juiste werkgever. 'Breed' de markt op gaan, heeft weinig zin. 

We kijken naar wat u kan, uw competenties en vaardigheden en wat u geleerd heeft. Tevens krijgen we inzicht in waar mogelijke ‘stressfactoren’ kunnen optreden. We benoemen de “loopbaanwaarden”. “Wat wil ik?” en “Wat past bij mij?” en bespreken de te nemen stappen.

De zoekrichting is pas compleet als er goed gekeken is naar de arbeidsmarkt. Welke mogelijkheden zijn er voor u?

De zoekrichtingsfase eindigt met het opmaken van het persoonlijke zoekprofiel en deze kunnen verwoorden in de 'Elevator Pitch'. 

Image
4

Arbeidsmarktbenadering en netwerk

 • Zodra de zoekrichting duidelijk is, starten we met de arbeidsmarktbenadering. De begeleiding is erop gericht om netwerk- en sollicitatiegesprekken voor te bereiden, te voeren en te evalueren. 
 • In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel dat u zorgt dat relevante mensen u kennen en u een baan 'gunnen'. U zult aangenaam verrast worden over de kracht van uw eigen netwerk. 
 • We ondersteunen met het opstellen van uw CV, Linkedin-profiel en motivatiebrief.
 • Deelname aan workshop netwerken naar werk:
  • Het nut van netwerken: waar vind ik mijn contacten en netwerken, hoe moet ik er mee aan de slag en wat levert het mij op? Wat kan het netwerk van mijn contacten voor me betekenen?
  • De Elevator Pitch, hoe en aan wie maak ik duidelijk wat ik zoek?
  • Linkedin; opmaken van duidelijk profiel, uitbouwen van uw contacten, vacatures vinden en gevonden worden door werkgevers.
Image
Image
5

Resultaat en Borging

Wanneer u weer aan het werk bent, houden we contact om uw nieuwe baan te bestendigen en voor uw en 
ons netwerk.

Iedereen die wil, komt aan het werk. Honderden werknemers zijn door 50+ Carrière naar volle tevredenheid 
naar een nieuwe passende baan begeleid.

Investering traject op maat

 • De kosten van een traject worden mede bepaald door uw begeleidingsvraag en het beschikbare budget. Laat u zich door ons persoonlijk adviseren. 
 • U kunt onze werkwijze met een indicatie van het tarief downloaden: Outplacement werkwijze.
 • Voorkom BTW en extra loonbelasting. Als u besluit uw transitievergoeding aan uzelf uit te laten keren om vervolgens later te beslissen over een van-werk-naar-werk traject, doet u uzelf te kort. U betaalt onnodig veel loonbelasting over uw transitievergoeding en ook nog BTW over uw traject. Uw werkgever had de 21% BTW kunnen verrekenen.