Outplacement voor ervaren werknemers

Prettig kennis te maken

Outplacement overkomt u niet elke dag. Daarom is het belangrijk om u goed te oriënteren en tijd te nemen om advies in te winnen. De eerste stap is om ons te bellen. We staan u altijd graag te woord. We hebben veel ervaring en kunnen u van alle informatie voorzien over onze werkwijze, looptijd, tarief en resultaten. Zou de volgende stap een kennismaking met een coach zijn, dan organiseren we dat voor u.  

50+ Carrière ook in uw regio

50+ Carrière is een netwerk van 25 ervaren en gepassioneerde coaches. Als 50+ outplacementbureau kennen we de mogelijkheden van 50+ werknemers op de arbeidsmarkt. 

Onze loopbaancoaches hebben zelf een sterk regionaal netwerk. Voor het profiel van uw coach en zijn of haar referenties, klik op uw regio op de kaart van Nederland. 

Het 50+ Carrière team

Outplacement tijdens corona

De outplacementbegeleiding van ervaren werknemers door 50+ Carrière is ook in tijden van corona nog steeds succesvol. We zien dat werkgevers de door u geboden ervaring extra waarderen. Coaching tijdens corona gaat dus onverminderd door, op afstand en/of via videobellen, net als het behalen van resultaten voor u.

0
Klanttevredenheid

In vijf stappen naar een nieuwe baan

Hieronder nemen we u graag mee in de vijf stappen die we met u zetten om aan het werk te komen en te blijven. U vindt ook een indicatie van het tarief en de doorlooptijd.

En misschien overbodig om te zeggen, maar we vinden uw privacy erg belangrijk. Ons loopbaanportaal is 100% AVG proof en over uw traject gaat niets naar buiten zonder uw toestemming.   

Image
1

Kennismaken met uw coach

In het persoonlijke kennismakingsgesprek met uw coach bespreekt u uw situatie en wat uw wensen, behoefte en verwachtingen zijn. U krijgt een idee van onze mogelijkheden. Na de kennismaking schrijven we voor u een plan op maat.

Onze persoonlijke coaching vindt plaats plaats op het kantoor van de coach met gepaste afstand, maar kan deels ook online. Daarnaast kunt u deelnemen aan de 50+ Carrière workshops Netwerken naar werk met Linkedin en Solliciteren anno 2021.

U krijgt bij de start van uw traject toegang tot uw loopbaanportaal en de 50+ Carrière werkmap met informatie en opdrachten die u helpen om weer aan het werk te komen. 

Image
2

Aan de slag met uw zelfvertrouwen

Als het nodig is, besteden we aandacht aan de verwerking van het ontslag. Soms is dat op een onplezierige manier verlopen. Mocht u onzeker zijn over uw baankansen in de toekomst, dan is dat niet vreemd, maar kunnen wij u laten zien dat iedereen die wil aan het werk komt.

Er kunnen bij u innerlijke (soms onbewuste) overtuigingen zijn die belemmerend werken. U leert in positieve zin denken over ouder zijn en we helpen u er meer kwaliteiten, kracht, wijsheid en ervaringen in te ontdekken.

We halen uw successen uit het verleden, kwaliteiten en werk- en levenservaring naar boven. Dat is de basis om op voort te bouwen. We staan stil bij de positieve perceptie van ervaren werknemers op de werkvloer.  Ook zult u aangenaam verrast worden over de kracht van uw eigen netwerk.

3

Focus met een kansrijke zoekrichting

De bepaling van uw zoekrichting is essentieel om aan het werk te komen en te blijven. Hoe meer focus, hoe beter. U komt eerder in gesprek met de juiste werkgever. 'Breed' de markt op gaan, heeft weinig zin. 

We kijken naar wat u kan, uw competenties en vaardigheden en wat u geleerd heeft. Tevens krijgen we inzicht in waar mogelijke ‘stressfactoren’ kunnen optreden. We benoemen de “loopbaanwaarden”. “Wat wil ik?” en “Wat past bij mij?” en bespreken de te nemen stappen.

De zoekrichting is pas compleet als er goed gekeken is naar de arbeidsmarkt. Welke mogelijkheden zijn er voor u? De zoekrichtingsfase eindigt met het opmaken van het persoonlijke zoekprofiel en deze kunnen verwoorden in de 'Elevator Pitch'. 

Image
4

Arbeidsmarktbenadering en netwerken

Zodra de zoekrichting duidelijk is, starten we met de arbeidsmarktbenadering. De begeleiding is erop gericht om netwerk- en sollicitatiegesprekken voor te bereiden, te voeren en te evalueren. 

In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel dat u zorgt dat relevante mensen u kennen en u een baan 'gunnen'. U zult aangenaam verrast worden over de kracht van uw eigen netwerk. 

We ondersteunen met het opstellen van uw CV, Linkedin-profiel en motivatiebrief.

Sollicitaties bereiden we voor zodat u vol vertrouwen het gesprek in gaat. 

U kunt deelnemen aan een aantal workshops:

Workshop netwerken naar werk m.b.v Linkedin

  • De Elevator Pitch, hoe en aan wie maak ik duidelijk wat ik zoek?
  • Linkedin; uw profiel, uw contacten, vinden en gevonden worden.

Workshop Solliciteren anno 2021

  • Het digitale selectieproces. Hoe lezen 'robots' uw CV?
  • Online solliciteren, do's en don'ts.
Image
5

Resultaat en Borging

Iedereen die wil, komt aan het werk. En wanneer u weer aan het werk bent, houden we contact om uw nieuwe baan te bestendigen. 

Doorlooptijd en tarief

Hoe groot of klein uw budget is, ervaren werknemers zijn bij 50+ Carrière aan het juiste adres. De meeste trajecten kosten circa €3.500,- excl. btw en hebben een doorlooptijd van vier tot zes maanden. Wat uw budget ook is, neem altijd contact met ons op dan bespreken we met uw wensen en onze mogelijkheden.  

Iedereen die wil komt aan het werk, is onze ervaring en daarom kunnen we garanties op een baan geven. Maar dat kan niet zonder met elkaar kennis gemaakt te hebben.

We bepalen met elkaar ook de doorlooptijd. We kunnen snel schakelen, maar ook de tijd nemen om processen te laten landen. Alles is maatwerk.

Voorkom BTW en extra loonbelasting. Als u besluit uw transitievergoeding aan uzelf uit te laten keren om vervolgens later te beslissen over een van-werk-naar-werk traject, doet u uzelf te kort. U betaalt onnodig veel loonbelasting over uw transitievergoeding en ook nog BTW over uw traject. Uw werkgever had de 21% BTW kunnen verrekenen.