Outplacement voor ervaren werknemers

Waarom juist nu 50+ Carrière?

Outplacement van ervaren werknemers in tijden van corona is er niet makkelijker op geworden, maar nog steeds goed te doen. En dat geeft vertrouwen.

Door onze 100% individuele aanpak krijgt u als ervaren werknemer alle aandacht. We gaan in op uw vragen en twijfels. Denk daarbij aan de manier van coachen (vaak op eigen verzoek op kantoor met gepaste afstand of anders video of wandelen) en het gesprek dat we niet uit de weg gaan over de onzekerheid rondom corona. We helpen ook steeds meer mensen een switch te maken omdat in bepaalde branches minder banen zijn.

Coaching tijdens corona gaat onverminderd door, veelal op verzoek op kantoor met gepaste afstand of middels beeldverbinding. Zo blijft iedereen gezond.

Wie zijn wij?

50+ Carrière kent als geen ander outplacementbureau de mogelijkheden van ervaren (50+) werknemers op de arbeidsmarkt. Al vanaf 2004 zetten onze coaches zich bij ontslag of boventalligheid gepassioneerd voor u in.

We zijn een landelijk werkende organisatie met het hoofdkantoor in Amsterdam en 25 regionaal gevestigde coaches. Naast outplacement hebben we ook expertise in loopbaancoaching en duurzame inzetbaarheid voor ervaren werknemers.

Voor advies op maat

Een vestiging bij u in de buurt

Onze 25 coaches hebben zelf een sterk regionaal netwerk en kennen de arbeidsmarkt. Ze zijn zeer ervaren (ook 50+) en kunnen met u de kracht van uw ervaring inzetten.

U kunt op de kaart op uw regio klikken voor alle profielen en referenties. Kom vrijblijvend kennis maken. We begeleiden u graag. 

Onze werkwijze in vijf stappen

1

Vrijblijvend kennismaken

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek met uw coach bespreekt u wat uw wensen en verwachtingen zijn. U maakt kennis met ons loopbaanportaal vol informatie, testmateriaal en oefeningen. Uw coach maakt een plan van aanpak op maat. 

0
Cliënten beoordelen ons met een
2

Vertrouwen in uw eigen kunnen

 • In de eerste fase kijken we met u naar uw mogelijkheden. We halen uw successen uit het verleden en uw kwaliteiten naar boven als basis om op voort te bouwen. 
 • We staan stil bij de perceptie en kracht van ervaring op de werkvloer en in de maatschappij. 
 • Er kunnen bij u innerlijke (soms onbewuste) overtuigingen zijn die belemmerend werken.  Deze gaan we te lijf voordat u de arbeidsmarkt opgaat. 
Image
3

Focus met een kansrijke zoekrichting

De bepaling van uw zoekrichting is essentieel om aan het werk te komen en te blijven. Hoe meer focus, hoe beter. 'Breed' de markt ingaan heeft geen zin.

We kijken naar wat u kan, uw competenties en vaardigheden en wat u geleerd heeft. Tevens krijgen we inzicht in waar mogelijke ‘stressfactoren’ kunnen optreden. We benoemen de “loopbaanwaarden”. “Wat wil ik?” en “Wat past bij mij?” en bespreken de te nemen stappen.

De zoekrichting is pas compleet als er goed gekeken is naar de arbeidsmarkt. Welke mogelijkheden zijn er voor u?

De zoekrichtingsfase eindigt met het opmaken van het persoonlijke zoekprofiel en deze kunnen verwoorden in de 'Elevator Pitch'. 

Image
4

Arbeidsmarktbenadering en netwerk

 • Zodra de zoekrichting duidelijk is, starten we met de arbeidsmarktbenadering. De begeleiding is erop gericht om netwerk- en sollicitatiegesprekken voor te bereiden, te voeren en te evalueren. 
 • In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel dat u zorgt dat relevante mensen u kennen en u een baan 'gunnen'. U zult aangenaam verrast worden over de kracht van uw eigen netwerk. 
 • We ondersteunen met het opstellen van uw CV, Linkedin-profiel en motivatiebrief.
 • We sporen relevante netwerken op en bouwen deze uit.
 • U kunt deelnemen aan de workshop Linkedin.
Image

Workshop Linkedin

Organisaties werven werknemers bij voorkeur via-via. Ook uw zoektocht loopt via mensen die u op een baan kunnen attenderen, mits ze u kunnen vinden en weten waar u naar op zoek bent. 

Onderwerpen:

 • Het nut van netwerken: waar vind ik mijn contacten en netwerken, hoe moet ik er mee aan de slag en wat levert het mij op? Wat kan het netwerk van mijn contacten voor me betekenen?
 • De Elevator Pitch, hoe maak ik duidelijk wat ik zoek?
 • Linkedin; opmaken van duidelijk profiel, uitbouwen van uw contacten, vinden en gevonden worden.
Image
5

Resultaat en Borging

Wanneer u weer aan het werk bent, houden we contact om uw nieuwe baan te bestendigen en voor uw en ons netwerk.

Iedereen die wil, komt aan het werk. Honderden werknemers zijn door 50+ Carrière naar volle tevredenheid naar een nieuwe passende baan begeleid.

Investering traject op maat

 • De kosten van een traject worden mede bepaald door uw begeleidingsvraag en het beschikbare budget. Laat u zich door ons persoonlijk adviseren. 
 • Onze werkwijze en een indicatie van het tarief kunt u downloaden: Outplacement werkwijze.
 • Voorkom BTW en extra loonbelasting. Als u besluit uw transitievergoeding aan uzelf uit te laten keren om vervolgens later te beslissen over een van-werk-naar-werk traject, doet u uzelf te kort. U betaalt onnodig veel loonbelasting over uw transitievergoeding en ook nog BTW over uw traject. Uw werkgever had de 21% BTW kunnen verrekenen.