Eigen Regie over uw loopbaan

50+ Carrière, sinds 2004

50+ Carrière kent als geen ander loopbaanbureau de mogelijkheden van ervaren (50+) werknemers op de arbeidsmarkt. Al vanaf 2004 zetten onze 25 loopbaancoaches zich gepassioneerd voor u in.

Een persoonlijke coach bij u in de buurt

Onze 25 coaches begeleiden u graag in uw eigen regio. Ze zijn zelf ook 50+ en hebben de gewenste coachervaring en certificeringen. 

Voor het profiel van uw coach en zijn/haar referenties, klik op uw regio op de kaart van Nederland. 

'50+ Carrière houdt of krijgt ervaren werknemers aan het werk'

‘Ervaring werkt’

Inzetbaar blijven in de 2de helft van uw loopbaan. 

Langer doorwerken tot 67 jaar doet een beroep op ons allen. Organisaties, technologie en maatschappij veranderen steeds sneller. Terwijl u als werknemer ook verandert. Aan u worden hoge eisen gesteld om bij te blijven, langer door te werken en mee te gaan met veranderingen.

Het is van belang dat u plezier houdt in het werk en inzetbaar bent, en daar ook de eigen regie in houdt. Om wendbaar en inzetbaar te blijven in uw loopbaan biedt ons traject ‘Ervaring werkt’ u inzicht en richting.

In uw persoonlijke coachingstraject halen wij uw drijfveren, kwaliteiten en mogelijkheden naar voren en vervolgt u uw loopbaan op de manier die bij u past.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Begeleiding op maat van een ervaren leeftijdsgenoot.

 • Coaching-sessies op situaties in uw werk waar u mee aan de slag wilt.

 • Een loopbaanscan met als resultaat inzicht in uw:
  - drijfveren en kernkwaliteiten;
  - motivatiefactoren en betrokkenheid;
  - flexibiliteit en veranderingsbereidheid;
  - werkvermogen en energiebalans;
  - ontwikkelmogelijkheden en loopbaanhorizon.

Resultaat

Het resultaat van het traject zal zijn een helder beeld van de te nemen actie voor het vervolg van uw loopbaan. Onze ervaring leert dat door ‘Ervaring werkt’ u met meer vertrouwen de juiste stappen weet te zetten.

Doorlooptijd en tarief:

 • De doorloop van uw maatwerktraject is twee tot vier maanden.
 • De kosten van een traject zijn afhankelijk van de begeleidingsvraag en uw budget en kennen een bandbreedte van € 500,- tot €1.000,-.
 • De gesprekslocatie is het kantoor van onze coach met gepaste afstand of via videobellen.

Persoonlijk advies

Advies over loopbaancoaching vraagt u niet elke dag. Daarom is het goed om de tijd te nemen en een van ons te spreken voor deskundig advies. Neem gerust contact op met het team van 50+ Carrière voor raad of een vrijblijvende kennismaking. We begeleiden u graag.

 telephone icon red085 - 3035317

 

   

Image

Workshops 'Eigen Regie'

Steeds vaker komt 50+ Carrière organisaties tegen met een hoge gemiddelde leeftijd op de werkvloer, vaak in combinatie met lange functieduur. Ze zijn loyaal en gemotiveerd maar afwachtend bij veranderingen of vernieuwing. Blijven leren en rouleren kan de sleutel zijn tot gemotiveerd langer doorwerken.  

Medewerkers ervaren over het algemeen geen problemen, maar de organisatie is er niet gerust op. Houden ze plezier in het werk? Wat drijft ze? Kunnen ze meer in hun loopbaan? Zijn ze voldoende ‘bij’ en houden ze het fysiek goed vol? Hoe voorkomen we dat ze hun tijd uitzitten?

Doelstelling:

Medewerkers bewust maken dat ze hun eigen regie over hun loopbaan kunnen nemen met als gevolg een hogere wendbaarheid en weerbaarheid, meer betrokkenheid en werkplezier.

Programma:

50+ Carrière neemt de medewerkers mee in het begrip eigen regie. Wat houdt het in? Wat brengt het je de komende jaren? Wat kan je zelf en wat verwacht je van de organisatie? De rode draad in het programma is dat deelnemers gaan weten wat ze willen, kunnen en doen. Nadien kennen ze de organisatiedoelstellingen, maar ook hun eigen wensen en ontwikkeling en handelen ze daarnaar. Ze doen hun werk met meer plezier.  

We maken gebruik van een beproefde systematiek en interventies zoals tools en vragenlijsten voor diagnose van onder andere TNO en NDPI.

1

Eigen Regie over uw loopbaan

Deel 1:

 • We starten met de cirkel van invloed van Covey en gaan in op de zaken waar u als medewerker wel of geen invloed op hebt.
 • Aan de hand van onze 50+ Carrière loopbaankaart gaan we in op bepalende momenten in uw loopbaan en in hoeverre u daar zelf invloed op heeft gehad en hoe het uw enthousiasme heeft beïnvloed.
 • Wat waren en zijn uw drijfveren? Kent u ze? Wat beweegt u?
 • Hoe gaat u om met veranderingen? Steeds lastiger of juist makkelijker?
 • Wat is uw persoonlijke stijl en talent? In deze oefening doen we een kleurenanalyse van Jung. Hiermee krijgt u inzicht in uw talenten en het gedrag van uw collega's.
 • Blijft u leren? Of doet u veel werk op de automatische piloot? We gaan in op uw leervermogen en het belang van blijven ‘leren’ op de werkvloer.

Het eerste deel sluiten we af met een aanzet voor een plan voor het loopbaanvervolg.   

2

Uw toekomst

Deel 2:

Langer doorwerken vraagt planning en vooruit kijken. In het tweede deel gaan we in op:

 • Pensioenkeuzes. Zijn er mogelijkheden de pensioenleeftijd eerder in te laten gaan en wat kost u dat dan?
 • Gezondheid en energie. Hoe gaat u nu u iets ouder bent om met uw energie, uzelf opladen, beweging, stress en mogelijke mantelzorg? Hoe kunt u uw gedrag sturen?
 • We bespreken met elkaar mogelijke loopbaanplannen en de stappen die ieder voor zich wil zetten. Hoe zet je plannen om in actie? Hoe communiceer je en krijg je support?

Laat u zelf inspireren op onze workshop 'Eigen regie' en werk met plezier door.  

Image

Deelnemers over de workshops

 • "Iedereen van 55+ zou verplicht iedere 5 jaar een plan inzake de vitaliteit moeten maken: Hoe hou ik het vol op de route 67+? Gespreksonderwerpen: Voordelen van vroegpensioen / mogelijk minder arbeidsuren en betere verdeling cq. andere werkzaamheden kunnen overwegen. Vaak zijn de mogelijkheden niet bekend".
 • "Ik ben tevreden over de workshop. Vanuit mijn lidmaatschap bij de OR zal ik anderen zeker aansporen om gebruik te maken van de workshop. Ik ben verder benieuwd wat er gaat gebeuren met jullie advies/vragen aan de bestuurder cq HRM over een veel breder beleid t.a.v. duurzame inzetbaarheid. Het is m.i. nodig om mandaat te krijgen t.a.v. verdere stappen op dit gebied, t.b.v. de medewerkers en niet op de laatste plaats voor de bestuurder zelf. Ik denk dat er een positief effect is op het ziekteverzuim als hierin wordt geïnvesteerd in de komende jaren. Succes met jullie werk en dank voor de workshop"!
 • "Ik vond het een workshop die in een ontspannen sfeer plaats vond, dit was met name door de wijze waarop jullie het leidden".
 • "Met name de tweede bijeenkomst bevatte voor mij interessante informatie. Prettig (en soms verrassend) om de verhalen van collega’s te horen. Goed om je te realiseren waar je nu staat in je loopbaan en of en wat je nog wilt".
 • "Goed om inzicht te krijgen in je eigen ik. En ook nodig om de 2de dag goed in te kunnen. De 2de sessie was echt veel meer gericht op de toekomst en zeker het onderdeel pensioen was verhelderend. Eigenlijk zijn 2 sessies veel te kort".
 • "Heel duidelijk is het dat je zelf alles moet regelen, heft in eigen handen moet nemen. Mooi zoals jullie alles aangeven, duidelijk zijn, weinig onzinnig uitweiden. Het enthousiasme druipt ervan af".