Prettig kennis te maken

Onze outplacement- en loopbaancoaches voor de regio Zwolle zijn Tineke van Wijlandt en Yvette Buyserd. Hieronder geven wij graag een eerste indruk en overzicht van hun referenties. Dan heeft u alvast een beeld van uw coach. 

U kunt ons centrale nummer 085-30 35 317 bellen en vragen naar Tineke van Wijlandt of Yvette Buyserd. Een van onze medewerkers staat u graag te woord voor een eerste advies, terugbelverzoek of in te plannen kennismaking.  

Image

Tineke van Wijlandt

Tineke is vanaf 1980 werkzaam in het P&O-vak, voornamelijk binnen de Gezondheidszorg. Eerst als personeelsadviseur en later ook als supervisor voor P&O studenten. Tussen 2001 en 2011 heeft zij als loopbaanadviseur voor Isala klinieken veel medewerkers begeleid bij ontwikkelvragen, re-integratietrajecten en bij outplacement. De afgelopen jaren werkt Tineke als personeelsadviseur op het gebied van re-integratie 2de spoor, outplacement en loopbaanontwikkeling en is zij zelfstandig gevestigd.

'Iedereen die wil komt aan het werk, soms kost het wat meer opoffering'

Tineke maakt regelmatig gebruik van analyses zoals de MBTI om een beeld te krijgen van uw voorkeuren. Deze typering is een hulpmiddel om uw persoonlijke en beroepsprofiel tot stand te brengen en helpt u bij de bepaling van uw zoekrichting en arbeidsmarktbenadering.

Klanten over Tineke

 • "Ik heb het contact met Tineke als prettig ervaren. Ze is erg benaderbaar en sociaal, maar kan tegelijkertijd ook even advocaat van de duivel spelen. Een coaching op maat is erg prettig. Je voelt je serieus genomen, en bent zinnig bezig met invullen van je wensen. Ik wil via deze weg Tineke nogmaals danken voor de energie die ze in me gestoken heeft". (Albert) 

 • "Super bedankt, Tineke, het heeft mij goed gedaan". (Nieske)

 • "Ik heb het traject als bijzonder nuttig en prettig ervaren. Tineke is een topper, zij voelde heel goed aan wat ik nodig had" (Hettie).
 • "Was prettig om goed begrepen te worden. Kwam uit een lastige periode en ben daar niet alleen goed uitgekomen, ik heb ook weer werk. Gelukkig maar. Dank" (Coen) 

 • "Tineke toonde op een fijne manier begrip en kon gebeurtenissen goed interpreteren waardoor ik zelf ook zaken die in mijn arbeidsleven waren voorgevallen beter kon plaatsen. Door middel van een test en doordat de coach kritisch vragen bleef stellen heb ik de keuze die mijn voorkeur al had nog bewuster kunnen kiezen. Fijn met Tineke kunnen praten en ze was voor mij een zeer waardevolle coach doordat ik me gesteund en begrepen voelde" (Monique).
Image

Drs. Yvette Buyserd

Uw outplacement- en loopbaancoach voor deze regio is Yvette Buyserd. Afgestudeerd in de sociale wetenschappen heeft zij veelzijdige werkervaring opgedaan in binnen- en buitenland in verschillende functies: change manager, coach, manager HR-development en organisatieontwikkeling.

Door haar jarenlange werkervaring in het bedrijfsleven, de financiële dienstverlening, de non-profit en de cultuursector, heeft zij veel oog voor de (organisatie-)context van vraagstukken. Van daaruit kan zij gemakkelijk aansluiten bij diverse persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken die gaan over authenticiteit, effectiviteit en het omgaan met organisatiedynamiek. Zij zet de persoon centraal en benut hierbij haar psychologische, organisatie- en veranderkundige expertise.

'Met zelfvertrouwen, zelfkennis en zelfmarketing gaat u zich onderscheiden op de arbeidsmarkt, en zelfverzekerd solliciteren naar een baan.'

Sinds 2010 is zij zelfstandig loopbaan- en managementcoach. Haar aandacht gaat uit naar ervaren mensen in de arbeidsmarkt. Zij is ervan overtuigd dat wendbaar en inzetbaar zijn, blijven leren en rouleren, het vergroten van zelfredzaamheid, vitaliteit en werkplezier thema’s zijn die hen helpen bij een waardevolle carrière.

Zij is geaccrediteerd voor Myers Briggs Type Indicator en voor Spiral Dynamics. Door het Centrum voor Stress Reversal (CSR) is zij opgeleid tot stress- en burn-outcoach. Zij is een door de Noloc erkende loopbaancoach.

Image

Klanten over Yvette

 • "Yvette en ik hadden een goede match. Zij voelde goed aan wat ik nodig had zonder teveel druk uit te oefenen. Yvette was echt geïnteresseerd in mij/ kon goed luisteren/ door haar ervaring straalde ze ook rust uit/ ze gaf mij vertrouwen. Kortom een goede coach".  (Ernst)

 • “Ik had een fijne coach aan Yvette. Wat mij onmiddellijk aansprak was, dat zij ongeveer mijn leeftijd had. En dat zij heel goed in staat bleek te zijn, mijn ontslag te reduceren tot ‘naar, maar niet het einde van de wereld’. Zij voelde mijn pijn, mijn beschadiging, goed aan en wist dit goed te verminderen. Zij heeft ook humor en dat werkt bij mij enorm.  Het belangrijkste resultaat is, dat mijn beschadiging is hersteld. Mijn eigenwaarde is hersteld, mijn kwaliteiten zijn weer zichtbaar gemaakt, ik heb de tools aangereikt gekregen om mij weer op de arbeidsmarkt te begeven.” (Mirjam)

 • "De coaching van Yvette heb ik als zeer waardevol en ondersteunend ervaren. Ze was zeer behulpzaam ook bij het formuleren van mijn coachingsvragen en goede begeleiding op de inhoud en reflectie. Nieuw inzichten voor mij om verder mee aan de slag te gaan " (Ineke).

 • "In de persoon van Yvette Buyserd had ik me geen betere coach kunnen wensen. Haar achtergrond en evaring zijn onbetwist sterk van invloed geweest op mijn perceptie over de kwaliteit van het programma dat 50 plus carrière mij heeft geboden. De aanvullingen met haar persoonlijke aanpak waren helder en verfrissend, alsook de adviezen voor het lezen van bepaalde boeken die betrekking hebben op de besproken materie." (Hans).

 • ‘Ik heb Yvette leren kennen als een coach die de juiste vragen stelt om mij te laten nadenken over wat ik zelf wil. Dit gebeurde onder meer aan de hand van de persoonlijkheidstypes volgens Carl Jung en Isabel Meyers. Voor mij een 'eye opener' als bevestiging hoe ik persoonlijk in elkaar zit en waar mijn sterke en minder sterke punten zijn. Yvette is daarmee op een constructieve wijze mee omgegaan door aan te geven dat ik zelf moet bepalen wat ik zelf wil en waar ik naar toe wil gaan: wat is je 'stip aan de horizon'. Yvette gaf ook aan dat ik goed in de markt lig en daar geen zorgen over behoeft te maken. Voor mij persoonlijk een hele geruststelling zeker als dat gezegd wordt door iemand die al een geruime tijd een brede kijk heeft op de wereld en weet wat er te koop is. Kortom een persoonlijke coach die jezelf laat nadenken over wat jezelf wilt en samen een pad uitstippelt om dat te bereiken.’ (Erich).

 • "Ik vond het juist fijn doordat er geen enorm strak schema was er veel ruimte was om te brainstormen. Op deze manier kon ik tot de conclusie komen dat ik gewoon lekker aan het werk wilde waar ik word gewaardeerd en mijn hulp welkom is en geen carrière meer hoef te maken en dat ik vooral zelf de touwtjes in handen heb om ergens blij van te worden. Ik heb het als heel prettig ervaren dat er de tijd is genomen om te rouwen over mijn vorige baan en dat er de ruimte was om daar boos over te zijn. Al met al een heel fijn traject met alle tijd en ruimte. Dikke pluim voor Yvette en het team van 50 plus carrière" (Jacqueline).
 •  "Prettige persoonlijkheid. Ze heeft geen vooroordelen, en kan zich inleven in de sociale achtergrond. Met name de MBTI positionering heeft geholpen" (Gerard).

 • 'Yvette gaf mij goede tips en inzichten. Het was voor mij een plezierige en zinvolle ervaring. Fijn om weer een baan te hebben. Evaluatie een 10". (Carry).

 • "In mijn contacten heb ik 50+ carrière aanbevolen, o.a. bij Participatiefonds en individuele personen. De consultant bij het Participatiefonds gaf complimenten voor de uitwerking cv en de sollicitatiebrieven. Daarin heeft mijn coach mij geholpen en gesteund om tot iets eigens te komen. Ik wil jullie danken voor alles en vooral voor de betrokken begeleiding in mijn transitie". (Pim).

 • "Goede momenten met Yvette in een prettige sfeer! Yvette dacht goed mee met wat ik nog in de toekomst wil!" (Marjon).

 • "Yvette voelt goed aan dat ontslagen worden - op welke wijze ook - geweldig negatief is voor je zelfbeeld. Door haar positieve aanpak krijg je weer zelfvertrouwen. Hierdoor ga je veel sterker sollicitatiegesprekken en grotere kans op succes. De oprechte persoonlijke belangstelling voor mij - voor welke mens ik ben - heb ik als heel goed ervaren!" (Marius).

 • Ik heb in een loopbaantraject 4 goede sessies gehad bij Yvette Buyserd. Mijn beoordeling kan niet anders dan zeer goed zijn! (Bert).

 • Ik heb weer werk. Toen ik Yvette eerst ontmoet dacht ik dat ik nooit weer aan het werk zou gaan. Toch heb ik een gehechte band met haar opgebouwd en heb veel met haar gedeeld. Ik heb een traan hier en daar laten vallen, veel gelachen en vooral veel werk verricht. Zij heeft mij uitgedaagd en soms kreeg ik taken van haar die ik liever niet zag aankomen. Als 70% van de banen d.m.v. netwerken vervuld worden dan zou dat misschien aanleiding voor meer aandacht kunnen zijn. Heel erg bedankt voor alles" (Rick).

 • De contacten / gesprekken met en adviezen van Yvette zijn voor mij waardevol en belangrijk geweest!!" (Heleen).

 • Al snel kwam ik terecht in sollicitaties, waar dus veel coaching tijd aan is besteed. Hierdoor en door het feit dat ik snel een baan heb gevonden heb ik het gehele traject niet doorlopen. Maar wel een baan ! Verder ben ik uiterst positief over het weer oppoetsen van mijn oude waarden en het vragen van feedback bij oud-collega´s, vrienden en familie. Dit heeft enorm geholpen om mij weer op het spoor te zetten" (Arie).

 • A very useful life experience which gave me the necessary guidance and pointers I needed (although when I began I wasn’t aware that I needed) for assessing and proceeding onto the next phase of my life. On finding the next step in my career, I also found me! Thank you" (Marilyn).

 • "Boven verwachting, Yvette heeft mij verder kunnen helpen met het onderzoeken, waar mijn kwaliteiten en mogelijkheden liggen" (Tineke).