Re-integratie 2de spoor

Re-integratie 2de spoor overkomt u gelukkig niet elke dag. Daarom is het belangrijk om u goed te oriënteren en tijd te nemen om advies in te winnen. U kunt altijd ons centrale nummer 085-30 35 317 bellen. Een van onze medewerkers staat u graag te woord met uw eerste vragen over onze werkwijze, looptijd, tarief en resultaten. Wilt u kennismaken met een coach dan maken we een terugbelverzoek of plannen direct de kennismaking in. 

50+ Carrière ook in uw regio.

50+ Carrière kent als geen ander loopbaanbureau de mogelijkheden van 50+ werknemers op de arbeidsmarkt. Al vanaf 2004 zetten de coaches van 50+ Carrière zich gepassioneerd voor in voor ervaren werknemers in 2de spoor trajecten.

Onze loopbaanoaches kennen de procedure en weten wat u nodig heeft om verder te komen. Voor het profiel van uw coach en zijn/haar referenties, klik op uw regio op de kaart van Nederland. 

Hieronder leest u waarom en wanneer een 2de spoor traject ingezet moet worden en hoe we daar in onze werkwijze vervolg aan geven.  

Wet verbetering poortwachter

Volgens de Wet verbetering poortwachter (WVP) hebben werkgever en de werknemer samen de opdracht om zorg te dragen voor re-integratie van de zieke medewerker binnen of buiten de eigen organisatie. Als de eigen functie niet meer als passend wordt gezien en niet passend is te maken, dan wordt daarna onderzocht of ander passend werk bij de eigen werkgever tot de mogelijkheden behoort.

Is dat niet het geval dan dient uiterlijk na 52 weken begeleiding naar ander werk bij een andere werkgever opgestart te worden, het zogeheten 2de spoor. Hoe we hier invulling aan geven laten we u zien in het kennismakingsgesprek. 

Image

Het kennismakingsgesprek

In het kennismakingsgesprek met uw coach bespreekt u uw situatie en wat behoefte en verwachtingen zijn. Uw coach geeft u een beeld van de persoonlijke begeleiding en werkwijze. Onze begeleiding vindt op kantoor plaats met gepaste afstand, maar kan ook online. 

2de spoor Re-integratie plan van aanpak

Om het re-integratie 2de spoor plan op te maken hebben we informatie nodig. Uw werkgever heeft deze meestal voorhanden.

 • De Functie Mogelijkheden Lijst (FML);
 • Arbeidsdeskundige rapport;
 • Input bedrijfsaerts;
 • Visie van de werkgever en werknemer.
 • Het verloop van re-integratie spoor 0 en 1.

Persoonlijke begeleiding met oog voor de medewerker

Uw re-integratie 2de spoor coach begeleidt u persoonlijk in gemiddeld twee sessies per maand met tussentijds e-mail en telefonisch contact met het zetten van de juiste stappen:

 • Het waarom van de Wet Verbetering Poortwachter en vereiste inzet en inspanningen;
 • Zelfvertrouwen en omgaan met veranderingen;
 • Zoekrichting die aansluit bij FML;
 • Brief, CV, Social Media profiel en presentatievaardigheden;
 • Opbouwen netwerkcontacten;
 • Omgaan met kritische vragen;
 • Workshops netwerken en solliciteren.

Doorlooptijd en tarieven

De kosten van een 2de spoortraject worden bepaald door de lengte van het traject. Per kwartaal begeleiding hanteren wij een tarief van €1.350,- excl. btw.  Het opmaken van een door het UWV gevraagd plan kost €750,-. Maar alles wat we doen is maatwerk. We nodigen u graag uit om kennis te komen maken.