Eigen Regie over uw loopbaan

Subsidie voor medewerkers binnen het MKB.

De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat binnen het MKB werknemers zichzelf ontwikkelen en blijven leren. Dit is nodig omdat we allemaal langer doorwerken tot 67 jaar en het gezien de arbeidsmarkt ook gewenst is om iedereen binnen boord en productief te houden.

Ieder MKB bedrijf krijgt 80% subsidie voor programma's ter stimulering van het leren en ontwikkelen van medewerkers in het MKB. Het blijven leren en ontwikkelen bevordert de eigen regie en inzetbaarheid van medewerkers. Het subsidiebedrag per bedrijf is minimaal €5.000,- en maximaal €25.000,-

50+ Carrière heeft veel expertise op het succesvol implementeren van eigen regie en inzetbaarheidsprogramma's. Zo hebben we gewerkt voor profit en non-profit organisaties binnen Jeugdzorg en kinderopvang, Logistiek, Bibliotheken, Uitgeverijen, Onderwijs en Catering. Onze inzet wordt met name gevraagd voor ervaren werknemers, een belangrijke groep die veel baat heeft bij meer eigen regie over hun loopbaan. 

50+ Carrière kan u over de aanvraag adviseren. Deze moet tussen 2 maart en 31 maart 2020 ingediend worden. De subsidieaanvraag is niet gecompliceerd. 

Investeer in de toekomst en inzetbaarheid. Het levert zoveel op.

Langer doorwerken tot 67 jaar gaat niet vanzelf. 50+ Carrière maakt het u makkelijker. Wilt u kennis maken en meer weten over ons en onze expertise? Bel of mail ons voor een gedegen advies.

Alles wat we doen is maatwerk en persoonlijk. We bieden individuele trajecten of in-company workshops 'Eigen Regie'. 

Image

De stimuleringsprogramma's kunnen gericht zijn op onder andere de volgende activiteiten:

 • het doorlichten van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan;
 • het verkrijgen van individuele loopbaan- of ontwikkeladviezen;
 • het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een groepsprogramma dat werknemers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen;
 • het gedurende enige tijd aanbieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding. 

Individueel loopbaantraject

 • Organisaties, technologie en de maatschappij veranderen steeds sneller. Maar u verandert zelf ook. Hoe gaat u om met alle veranderingen en maakt u handig gebruik van uw ervaring?

 • Een loopbaanpad zonder hindernissen is een zeldzaamheid. Hoe zorgt u dat u met plezier aan het werk blijft, tijdig stappen zet en uw inkomen op een gewenst peil houdt? U kunt zelf ook twijfelen. Doe ik dit werk niet te lang? Hou ik het goed vol? Wat zijn de mogelijkheden? 

 • In uw persoonlijke coachingstraject halen wij uw drijfveren, kwaliteiten en mogelijkheden naar voren en vervolgt u uw loopbaan op de manier die bij u past.

De inzet van uw coach

 • Begeleiding op maat van een ervaren leeftijdsgenoot

 • Coaching op situaties in uw werk waar u mee aan de slag wilt

 • Een loopbaanscan met als resultaat inzicht in uw:
  - drijfveren en kernkwaliteiten;
  - motivatiefactoren en betrokkenheid;
  - flexibiliteit en veranderingsbereidheid;
  - werkvermogen en energiebalans;
  - ontwikkelmogelijkheden en loopbaanhorizon.
Image

Workshops 'Eigen Regie'

Het langer doorwerken gaat niet vanzelf. Met de workshops 'Eigen Regie' verbeteren organisaties de duurzame inzetbaarheid van ervaren werknemers. Neem gerust contact op voor een voorstel op maat.  

1

Eigen Regie over uw loopbaan

Voor ervaren werknemers die de regie willen houden.

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Wat kunt u zelf doen om de regie en uw werkplezier te houden en wat verwacht u van de organisatie? 

Waar hebt u invloed op? Wat zijn uw drijfveren? En hoe blijft u 'bij' en nieuwsgierig? Wat wilt u en wat gaat u doen in de toekomst?

Krijg antwoorden op al deze vragen en maak een plan voor uw loopbaanvervolg. 

2

Uw Vitaliteit en Energie

Langer doorwerken vraagt veel van uw fysieke en mentale gezondheid.

Vraagt u zich zelf wel eens af, 'voor wie wil ik jong blijven?' Weinigen noemen hun werkgever. Toch is het fijn als u ook op uw werk u gezond voelt en met plezier kunt werken

Hoe gaat u nu u iets ouder bent om met uw voeding, uzelf opladen, beweging, stress en mogelijke mantelzorg? Hoe kunt u uw gedrag sturen?

Laat u zelf inspireren op onze workshop 'Vitaliteit en Energie' en werk gezonder langer door.  

Image

Deelnemers over de workshops

 • "Iedereen van 55+ zou verplicht iedere 5 jaar een plan inzake de vitaliteit moeten maken: Hoe hou ik het vol op de route 67+? Gespreksonderwerpen: Voordelen van vroegpensioen / mogelijk minder arbeidsuren en betere verdeling cq. andere werkzaamheden kunnen overwegen. Vaak zijn de mogelijkheden niet bekend".
 • "Ik ben tevreden over de workshop. Vanuit mijn lidmaatschap bij de OR zal ik anderen zeker aansporen om gebruik te maken van de workshop. Ik ben verder benieuwd wat er gaat gebeuren met jullie advies/vragen aan de bestuurder cq HRM over een veel breder beleid t.a.v. duurzame inzetbaarheid. Het is m.i. nodig om mandaat te krijgen t.a.v. verdere stappen op dit gebied, t.b.v. de medewerkers en niet op de laatste plaats voor de bestuurder zelf. Ik denk dat er een positief effect is op het ziekteverzuim als hierin wordt geïnvesteerd in de komende jaren. Succes met jullie werk en dank voor de workshop"!
 • "Ik vond het een workshop die in een ontspannen sfeer plaats vond, dit was met name door de wijze waarop jullie het leidden".
 • "Met name de tweede bijeenkomst bevatte voor mij interessante informatie. Prettig (en soms verrassend) om de verhalen van collega’s te horen. Goed om je te realiseren waar je nu staat in je loopbaan en of en wat je nog wilt".
 • "Goed om inzicht te krijgen in je eigen ik. En ook nodig om de 2de dag goed in te kunnen. De 2de sessie was echt veel meer gericht op de toekomst en zeker het onderdeel pensioen was verhelderend. Eigenlijk zijn 2 sessies veel te kort".
 • "Heel duidelijk is het dat je zelf alles moet regelen, heft in eigen handen moet nemen. Mooi zoals jullie alles aangeven, duidelijk zijn, weinig onzinnig uitweiden. Het enthousiasme druipt ervan af".